لبه گیری آهن آلات | انواع روش های پلیسه گیری ورق و قطعات
دیدگاه های ثبت شده
0
دیدگاهی برای این پست ثبت نشده است.
لبه گیری آهن آلات چیست؟
لبه گیری آهن آلات : پس از آن که تولیدات کارخانهها به آخرین ایستگاه کاری میرسد، لازم است به سمت تمیز کاری سوق داده شود. هنگامیکه در کارخانهای میز و صندلیهای فلزی تولید میشود، در مرحله آخر اطراف آن را که ممکن است پرت یا ضایعاتی فرا گرفته باشد تمیز میشود. به این نوع فرآیند لبه گیری گفته میشود.
لبه گیری به کمک نوعی دستگاه برش انجام میشود. در موارد حساستر به کمک فرآیند گونیا کردن، اجسام تولیدی را لبه گیری میکنند. علاوه بر این ممکن است در بین فرآیند تولید محصول، لبه گیری انجام شود.
معمولاً لبه گیری محصول تولیدی قبل از جوشکاری آن و پس از تولید نهایی آن انجام میگیرد. با افزودن این فرآیند به چرخه تولید، میتوان محصولی باکیفیتتر و با ظاهری شکیلتر تولید کرد و در اختیار مشتری قرار داد. اگر میخواهید با فرآیند لبه گیری یا پلیسه گیری بیشتر آشنا شوید و اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید تا انتهای مقاله از فروشگاه اینترنتی کلیدآهن ما را همراهی کنید.
چگونگی انجام فرآیند لبه گیری آهن آلات
لبه گیری معمولاً برای هموار کردن و صاف کردن لبههای محصول و قطعات انجام میگیرد. علاوه بر این به کمک آن میتوان گوشههای تیز و اذیت کننده را از بین برد. دستگاههای برش در این فرآیند نقش بسزایی را ایفا میکنند. لبه گیری آهن آلات و محصولات تولیدی با توجه به جنس و ابعاد آنها متفاوت هستند. پلیسه گیری در صنایع آهن آلات و فولاد به دو روش شیمیایی و مکانیکی انجام پذیر است.
باید بگوییم که روشهای شیمیایی و مکانیکی خود دارای چند بخش مجزا و متفاوت هستند. بهعنوان مثال اگر بخواهیم از روشهای شیمیایی برای پلیسه گیری محصول استفاده کنیم باید از حرارت، غوطهور کردن محصول در حلال و یا الکتروپولیش بهرهگیریم. در روش لبه گیری مکانیکی، میتوان هر یک از موارد فوق را انجام داد و پلیسه های زائد را از محصول تولیدی دور کرد. روشهای مکانیکی شامل موارد زیر است:
- سمباده زنی؛
- رسوب زدایی؛
- پولیش مکانیکی؛
- پاکسازی به کمک اشعه لیزر؛
- و… .
با خدمات کلید آهن بیشتر آشنا شوید: برش کاری آهن – خدمات برش کاری سرد و گرم در کلیدآهن
بررسی روشهای پلیسه گیری قطعات
علاوه بر روشهای کلی مذکور در متن فوق، روشهای کاربردی دیگری نیز وجود دارد که امروزه صنایع فولاد و آهن آلات از آن برای لبه گیری آهن آلات و پلیسه زنی محصول تولیدیشان بهره میگیرند. روشهای صیقل مغناطیسی، پرداخت با ذرات ساینده، ارتعاشی، چرخشی و روش الکتروشیمیایی ازجمله موارد پرکاربرد و اثربخش درزمینهٔ پلیسه گیری میباشد. با ما همراه در این مطلب سایت کلیدآهن باشید تا در ادامه با انواع پلیسه گیری و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید.
لبه گیری آهن آلات به کمک دستگاه برش لیزری
درگذشته خبری از لیزر و دستگاههای لیزری نبود؛ اما امروزه خوشبختانه با پیشرفت فنّاوری، ابزار آلات پیشرفتهتر و مدرنتری به میان آمده است. با لبه گیری به کمک دستگاههای لیزر میتوانید نتیجه کاری بهتر و زاویه دارتری را به مشتری ارائه دهید. دستگاههای لیزر برش علاوه بر دقت بالا از سرعت فوقالعادهای نیز برخوردار هستند.
فرآیند برش لبهها چگونه انجام میشود؟
درگذشته اوپراتورها مجبور بودند با دقت بالا و ریسک بیشتری به برش گوشههای قطعات فلزی بپردازند. در برخی مواقع این کار آن قدر سخت و طاقت فرسا میشد که خروجی مطلوبی نداشت. در اواخر دهه ۱۹۹۰ فنّاوری پیشرفت چشمگیری داشت و به دنبال آن، دستگاههای لیزر برش بهطور عمده تکامل یافتند. البته این پیشرفت درزمینهٔ برش کاری و گونیا کردن قطعات بیربط به مواد اولیه باکیفیت، فرآیند کنترل شده، کیفیت پرتو و فنّاوری نازل نبود.
کیفیت مواد اولیه چگونه بر کیفیت کار لبه گیری قطعات تأثیر میگذارد؟
در دوران اولیهای که دستگاههای برش لیزر به میان آمد، برش قطعات ضخیم آنهم با دقت بالا کمی دشوار بود. باگذشت زمان که قطعاتی با مواد اولیه باکیفیت را بر روی دستگاههای برش لیزر قرار دادند متوجه شدند که دقت کار و برش کاری بسیار افزایش یافته است. بهطوری که امروزه با اندازههای میلی متری لبههای قطعات فلزی را برش میدهند.
تأثیرگذاری نازل مرغوب بر لبه گیری آهن آلات مطلوب
برای اینکه برشی مطلوب و مرغوب از لبه گیری قطعات به دست آید باید نازلها نیز در کنار مواد اولیه به سطح بالاتری میرفتند. به همین منظور نازلهایی با جریان هممحور برای برش قطعات فلزی با اکسیژن تعبیه شد. علاوه بر این پس از گذشت مدتی برش کاری با نیتروژن نیز مورد استقبال همگان قرار گرفت. نیتروژن با توجه بهدقت بالایی که به هنگام برش کاری به ارمغان میآورد اما یک عیب بسیار بزرگی دارد.
این عیب نیاز شدید به جریان گاز به هنگام برش کاری میباشد. به همین منظور نازلهایی بهتر، با قطر بیشتر و سرعت برشی فوقالعاده در دسترس قرار گرفت. پس از گذشت مدتی، هنگامیکه از نازلهای مخروطی جدید استفاده میشد میزان ضایعات توجه کاروَر و کارشناسان را به خود جلب کرد. میزان ضایعات حاصل از برش لبههای قطعات مذکور به حداقل میزان خود رسیده بودند.
با خدمات کلید آهن بیشتر آشنا شوید: گالوانیزه گرم + فرآیند تولید و بررسی انواع روشهای آن
کنترل کردن فرآیند برش
روزبهروز نیاز کارشناسان در حیطه صنعت گری به دستگاههای برش لیزری بیشتر شدند. تا جایی که برای برش قطعات سختتر و باضخامت بیشتر نیازمند دستگاههای قدرتمندتری بودند. به همین دلیل تولیدکنندگان دستگاههای لیزر سعی کردند در نسخه جدید دستگاه، برنامه برش کاری با لیزر را طوری تعبیه کنند که دیگر نیاز چندانی به حضور کاروَر نباشد. درنتیجه پردازش این فرآیند مطلوبتر از پیش انجام خواهد شد.
به هنگامیکه به کمک گاز نیتروژن فرآیند لبه گیری آهن آلات انجام میشد، مقداری گاز اکسید در لبههای قطعه جای میگرفت. به همین دلیل بسیاری از خوردهها و ذرات ریز بر روی لبههای قطعات بهجای میماند و این فرآیند جوشکاری را کمی دچار خدشه میکرد. سعی شد بر روی برخی از این قطعات برنامهای تعبیه شود تا گوشههای تیز و دارای ضایعات را از بین ببرند؛ اما این کار نیز با مشکل اتلاف زمان روبهرو شد.
کیفیت پرتو و پارامترهای مربوط به آن
اگر پرتوهای مورد استفاده در دستگاههای لیزر مرغوبتر و باکیفیتتر میبود، اوپراتورها میتوانستند قطعاتی با ضایعات کمتر و کیفیتی مطلوب را بدون وقفه زمانی تولید کنند. دستگاههای لیزری که به لیزرهای co2 معروف بودند در چندین دهه توانستند لبه گیری یا پلیسه گیری را برای اوپراتورها و کارشناسان مربوطه راحتتر کنند.
اما این پایان ماجرا نبوده است. باگذشت زمان و پیشرفت صنعت و فنّاوری، دستگاههای جدیدی اعم از لیزر فایبر به بازار عرضه شد و توانست جایگزین مناسبی برای دستگاههای لیزر سابق باشد. سرعت این دستگاه بهقدری قدرتمند بود که بههیچعنوان نمیشد آن را با سایر دستگاهها مقایسه کرد. هزینه تعمیرات و نگهداری لیزر فایبر در مقایسه با دیگر دستگاهها بسیار ناچیز بوده است. البته لازم به ذکر است که لبه گیری آهن آلات نازکتر بسیار باکیفیتتر از قطعاتی باضخامت بالاتر و سختتر انجام میگیرد.
نکات ایمنی برای لبه گیری ورق و برش آهن آلات
- استفاده از عینک ایمنی، حفاظ صورت و شنوایی؛
- پوشاندن قسمت های از بدن که در معرض خطر هستند؛
- خنک شدن قطعه بعد از برشکاری آن؛
- تمیز کردن آهن قبل از برش دادن آن؛
- پوشیدن دستکش با محصولاتی که دارای لبه های تیز هستند.
نتیجه گیری
تا به امروز پیشرفت فنّاوری و صنعت در زمینهٔ های گوناگونی همچون برش کاری موفق بوده است. روزبهروز دستگاههای جدیدتر و باقابلیتهای برتری به بازار ارائه میشود و صنعت گران از آنها استفاده میکنند. در آینده نیز دستگاههایی باقابلیتهایی بهتر و قدرتمندتر در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. خوب است که در این زمینه نیازهای خود و ایستگاههای کاری را بشناسیم و با توجه به آن نیازها دستگاههای جدیدتری را تولید کنیم.
خوشبختانه فناوری لیزر دائما در حال تغییر و تحول و بهروزرسانی است. دستگاههای جدیدتر قابلیتها و امکانات بیشتری دارند و میتوانند کارآمدتر از دستگاه برش قبلی باشند. تا جایی که در بهرهگیری از برخی دستگاههای امروزی دیگر نیازی نیست اوپراتوری ماهر و خبره کنار دستگاه جای بگیرد. در عصر امروزی بهترین ابزار بهمنظور لبه گیری و پلیسه گیری مطلوب و بدون ضایعات که مورد تائید اکثر کارشناسان وقت میباشد، دستگاهی به نام لیزر فایبر است. بسیار متشکریم که تا پایات مقاله لبه گیری آهن آلات ما را همراهی کردید؛ برای دریافت انواع خدمات زیر به وب سایت کلیدآهن مراجعه کنید.
دیگر خدمات کلید آهن:
سوراخ کاری (drilling) چیست؟ – خدمات سوراخ کاری آهن در کلیدآهن
خدمات خش دار کردن انواع ورق استیل (دکوراتیو) و آهن
غلتک کاری (اتو کردن) چیست؟ – باخدمات کلید آهن بیشتر آشنا شوید