فرآیند رول به رول طولی – خدمات رول به رول با بهترین قیمت
دیدگاه های ثبت شده
0
دیدگاهی برای این پست ثبت نشده است.
در دنیای صنعتی امروزی ورقهای فلزی برش خورده بسیار پرکاربرد و مهم هستند. کارخانجات مختلف با توجه به نیاز خود از جنسهای متعدد و متنوع این رولهای برش خورده سفارش میدهند و استفاده میکنند. مثلاً کارخانههایی که تولیدات آنها از نوع الکتریکی، برودتی و حرارتی است، نیازمند ورقهای رول شده از جنس مس و استیل هستند.
حتی صنایع ساختمان سازی نیز برای ساخت سقفهای مسکنها و همچنین تهیه درب و پنجره به این ورقهای رول شده فلزی نیازمند هستند. مبحث رول به رول طولی بیشتر برای ورقهای گالوانیزه، ورقهای رنگی، ورقهای روغنی و ورقهای آلومینیوم مورد استفاده قرار میگیرد.
پس از آن که مشتریها سفارشهای خود را در کارخانههای ساخت ورق فلزی فرستادند، حدود دو ساعت الی دو روز کاری طول خواهد کشید تا سفارشهای به دست مشتری برسد.
رول به رول طولی برای ورقهای فلزی چگونه انجام میشود؟
کارخانههایی مانند کارخانه خودروسازی و درب و پنجره سازی و… برای ساختن قطعات تولیدیشان نیازمند ورقهای رول شده هستند. این ورقها را به کارخانههای دیگر سفارش میدهند و با تعیین متراژ و ابعاد آن تحویل میگیرند. در واقع این ورقهای رول شده مواد اولیهای برای کارخانجات خودروسازی و درب و پنجره سازی محسوب میشوند. پس بدین وسیله میتوان به اهمیت کارخانههای تولید ورقهای فلزی پی برد. درواقع کارخانههای تولید ورقهای فلزی، ورقها را با ابعاد مختلف برش میدهند و در حجمی غول پیکر رول میکنند.
کارخانجات دیگر به هنگام سفارش تعیین میکنند که از کدام نوع ورق رولی و چه اندازهای از آن را میخواهد. بدین منظور کارخانه تولید ورق فلزی رولهای خود را درون دستگاه قرار میدهد و سر باز شده آن را در دستگاهی دیگر قرار میدهد. به دستگاه برنامه میدهد و آنها را روشن میکند.
همزمان با باز شدن رول، رول ورقی دیگر با متراژ سفارش داده شده بسته میشود. به محض اینکه به متراژ سفارش داده رسید، عملیات رول به رول متوقف میشود و ورق فلزی برش میخورد.
فرآیند رول به رولی ورقههای فلزی بر اساس ضخامت ورقها
به طور کلی فرآیند رول به رولی ورقههای فلزی را میتوان بر اساس ضخامت ورقها به سه گروه تقسیم کرد. گروهی باضخامتهای کم، گروه دیگر باضخامتهای متوسط و گروهی باضخامت بالاتر میباشد.
دستگاه نوار بری از چه قسمتهایی تشکیل شده است؟
برای پی بردن به تعداد ایستگاههای کاری و چگونگی فرایند تبدیل کویل های مادر به نوارهایی با عرض و طول معین شده باید با قسمت های مختلف دستگاه نواربری آشنا شد. این دستگاه فوق العاده کاربردی از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است.
- اولین و مهم ترین قسمت آن بخش کویل گیر میباشد. اینکه کویل گیر از نوعی باشد کاملاً وابسته به مشخصات قطر داخلی و قطر خارجی و همچنین جنس کویل ها میباشد.
- سرشکن بخش بعدی دستگاه نوار بر است. سرشکن بهمنظور ضربه زدن به ورقهای سخت و هل دادن آن به داخل دستگاه انجام وظیفه میکند.
- به دنبال اتمام فعالیت سرشکن، دو غلتک بهطور همزمان بر روی ورق میچرخند تا در صورت انحنا داشتم، آن را برطرف کنند. در برخی موارد دیده شده است که سر ورق دچار خرابی یا کج شدگی میباشد. از این رو گیوتین سر ورق وارد عمل میشود و سر رول را صاف میکند و کجی آن را از بین میبرد. قبل از آنکه ورقهای کویل به داخل دستگاه بروند و آماده برش خوردن شوند، نیاز است از نظر کج بودن، موج نداشتن و معیوب بودن بررسی شود. پس از آن اپراتور باید آهسته آهسته و بدون هیچگونه عیبی سر ورق را ما بین تیغهها قرار دهد.
- در مرحلهای دیگر دو عدد شفت بهصورت موازی بر روی یکدیگر قرار میگیرند. بر روی این شیفتها تعدادی تیغهای بُرنده با فواصلی معین و هم اندازه قرار گرفته است که وظیفه برش ورقها را به عهده دارند. این عمل بدین صورت انجام میگیرد که ورق فلزی از بین دو شیفت عبور میکند و شیفت را در جای خود به جهت معکوس یکدیگر میچرخند و برشی را بر روی ورقه به وجود میآورند.
این مرحله به قیچی برش طولی یا اسلیتر شهرت یافته است. در مرحله نهایی که ایستگاه کاری آخر محسوب میشود، فرآیند جمع کردن ورقها بهصورت رول شده انجام میگیرد.
چگونه عملیات رول به رول انجام میگیرد؟
فرآیند رول به رول ورقهای فلزی توسط دو گونه دستگاه برش عادی و با سرعت زیاد انجام میگیرد. کارخانهها با توجه به نیاز و انتظارشان از دستگاه، یکی از دستگاههای نام برده را تهیه میکنند و برای برش کویل های مادر و تقسیم آن به رولهای کوچکتر استفاده میکنند. در اکثر اوقات برش ورقها بهصورت خطی راست انجام میشود.
افرادی که از دستگاه برش رول معمولی استفاده میکنند در هر دقیقه قادر هستند حداکثر ۴۰ متر از ورقه نواری را برش دهد؛ اما دستگاه برش سرعت بالا این طور نیست و کاربر میتواند در هر دقیقه بیش از ۱۵۰ متر ورق نواری برش خورده از دستگاه تحویل بگیرد.
همان طوری که میدانید ورقهای فلزی دارای ضخامتهای متنوعی هستند و دستگاههای برش آنها نیز باید مجزا از یکدیگر باشند. به همین منظور برای دو نوع دستگاه نازک بری و ضخیم بری برای کاربران تعبیه شده است.
دستگاه برش رول به رول و کاربردهای آن
این دستگاه بسیار کاربردی و وجودش برای کارخانههای تولید ورق فلزی الزامی و حیاتی است. به کمک این دستگاه میتوان اقداماتی جهت برش عرضی ورقهای فلزی با اندازه و متراژی معین را انجام داد. همان طوری که قبلاً اشاره کردیم این دستگاه میتواند نازک بر، ضخیم بر یا برش بر برای ورقهایی باضخامت متوسط باشد. دستگاه نازک بر را دستگاه نوار بر نیز مینامند. ازاین جهت اوپراتور کویل های عظیم الجثه را بر روی دستگاه سوار میکند و پس از تنظیمات و روشن کردن دستگاه نوار بر، دستگاه شروع به بریدن نوارهایی باعرضهای معین میکند. پسازانجام عملیات مربوطه بر روی آن، نوارها بهصورت طولی نیز برش میخورند و سپس جمع میشوند و حالت رولی به خودشان میگیرند. فرآیند برش کویل های مادر به دو صورت ثابت و چرخشی انجام میگیرد. دربرش به حالت ثابت نیازی به باز کردن ورقها نمیباشد. توپ ورقها بهصورت باز نشده بر روی دو عدد غلتک به حرکت در میآید و تیغهها وارد آن میشوند. بدین وسیله عملیات برش ثابت ورقهای فلزی انجام میگیرد؛ اما برش چرخشی دیگر این طور نیست. در موارد استفاده از برش چرخشی می بایست توپ کویل فلزی را باز کرده و فرآیند برش بر روی ورقهای فلزی انجام میشود. لازم به ذکر است که بهمنظور برش کویل های نازکتر میتوان از دستگاههای کویل برش نازک بهره گرفت. این دستگاه بهمنظور برش ورقهای نورد سرد، فولاد ضد زنگ و… در اختیار کاربران قرار داده شده است. این دستگاه قادر است ورقهایی باضخامت حداکثر ۳ میلیمتر را برش دهد.
فرآیند نوار بری فلزات چگونه انجام میشود؟
همینکه کویل های مادر به نوارهایی با عرض و وزنی کمتر تبدیل شوند یعنی نوار بری صورت گرفته است. عملیات نوار بری ممکن است بهصورت پیچشی یا بهصورت ثابت انجام شود. در ادامه به بررسی این دو نوع نوار بری میپردازیم.
مزایای نوار بری پیچشی و ثابت
همان طوری که در متون فوق ذکر شد در نوار بری ثابت نیازی به باز کردن کویل های با عظمت نمیباشد و این امر سبب سهولت کار دربرش ورقهای فلزی میشود. علاوه بر این دیگر زمان اضافهای صرف باز کردن و رول کردن مجدد آن نمیشود؛ اما در کنار مزیت فوقالعادهاش عیبی غیرقابل چشم پوشی دارد و آن این است که برای برش ورقهایی با طول و ضخامت بیشتر نمیتوان ازاین روش بهره گرفت. دلیل این امر نیازمند بودن به تیغههای غول پیکر برای فرو بردن در دل کویل ها و ورقهای عظیم الجثه میباشد. به همین دلیل است که افراد ترجیح میدهند کویل هایی باضخامت و طول کمتر را به روش نوار بری ثابت برش دهند. در مورد نوار بری پیچشی باید بگوییم که اگرچه باز کردن و جمع کردن کویل ها با دستگاههای مخصوصی انجام میشود اما باید گفت که واقعاً کار بسیار دشواری است.