تفاوت پروفیل و قوطی سبک با سنگین چیست؟ (قیمت پروفیل سبک)
دیدگاه های ثبت شده
0
دیدگاهی برای این پست ثبت نشده است.
تفاوت پروفیل و قوطی چیست؟
تفاوت پروفیل و قوطی سبک با سنگین: پروفیل ساختمانی سبک یکی از انواع دستههای پروفیل است که در ابعاد ثابت اما در ضخامت کمتر از 2 میلیمتر از ورق روغنی ساخته میشود. همچنین پروفیل سنگین مربع و مستطیل شکل است و از ضخامت 1/5 میلیمتر به بالا و از ورق سیاه یا همان نورد گرم ساخته میشود. ما امروز در وبسایت کلیدآهن قصد داریم همه چیز را در مورد پروفیل سبک و سنگین به شما بگوییم اما قبل از آن لازم است با پروفیل، انواع، ویژگی ها و کاربرد آنها آشنا شوید.
سپس برایتان میگوییم که پروفیل سبک و سنگین چیست و تفاوت پروفیل و قوطی سبک با سنگین در چیست و به مواردی همچون قیمت پروفیل سبک و سنگین و چگونگی خرید آن ها در انتهای این مطلب میپردازیم. همچنین به صورت پراکنده در خصوص انواع پروفیل ساختمانی، روش تولید پروفیل و فرق پروفیل و قوطی در این مطلب می پردازیم. پس با ما همراه باشید تا همه چیز را در مورد قوطی، پروفیل سبک و سنگین به شما بگوییم.
پروفیل چیست؟
پروفیل به قطعات فولادی گفته میشود که طول زیاد و مقطع ثابتی دارند و درعینحال در اشکال مختلف تولید میشوند. گفتنی است پروفیل را از شمش فولاد تهیه می کنند. برای محاسبه مقاطع پروفیل از کتاب اشتال استفاده میشود که در آن مشخصات دقیق پروفیلها از قبیل ابعاد، ضخامت، ابعاد، وزن و… آمده است.
پروفیل به نقل از ویکی پدیا:
پروفیل یا نیمرخ یا رُخنما (به انگلیسی Profile) از نظر واژگان به معنای مقطع ثابت و طول بسیار است که در اصطلاح ساختمانسازی و ماشینسازی برای قطعات فولادی بهکار میرود، که به اشکال گوناگون ساخته میشود.
پروفیلها بر مبنای نوع روش تولید، کاربرد و وزنی که دارند به دستههای مختلفی از جمله پروفیل سبک و سنگین، مستقیم و غیرمستقیم، صنعتی و ساختمانی و باز و بسته تقسیم میشوند و مانند تفاوت پروفیل و قوطی سبک و سنگین، هر کدام با یکدیگر فرق دارند. به طور کلی، پروفیل طی سه مرحله تولید می شود که شامل تهیه مواد اولیه، برش کلاف به نوار و تبدیل آن به لوله پروفیل می شود. انواع پروفیل را به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تولید می کنند که در ادامه این دو نوع را برای شما توضیح می دهیم.
تولید به روش مستقیم
در روش مستقیم، نوارهای فولادی از بین قالب های مختلفی عبور میکنند و لبه های آن ها به یکدیگر متصل میشود. سپس محصول مورد نظر به طول های معینی بریده شده و آن را به واحد کنترل کیفی انتقال می دهند. معمولا پروفیل هایی که به روش مستقیم تولید می شوند، کیفیت بالاتر و ابعاد دقیق تری به نسبت پروفیل های روش غیر مستقیم دارند.
تولید به روش غیرمستقیم
در روش غیرمستقیم، ابتدا محصول طی فرآیند نورد به لوله تبدیل می شود. در ادامه برای ساخت شکل های مورد نظر، لبه ها به یکدیگر متصل می شوند. میزان دقت در این روش نسبت به روش مستقیم پایین تر است.
انواع پروفیل های ساختمانی
پروفیل ساختمانی براساس نوع ساخت به دو دسته نورد سرد و نورد گرم تقسیم می شوند. تفاوت پروفیل و قوطی سبک و سنگین از نظر ساختاری نیز وجود دارد. به طور کلی پروفیل های ساختمانی به سه دسته تقسیم میشوند که در ادامه به انواع آن ها می پردازیم:
- پروفیل های نوع 1 که ظاهری مانند قوطی دارند و طی فرآیند نورد گرم شمش فولادی ساخته می شوند.
- پروفیل های نوع ۲ که به شکل ناودانی هستند و از طریق شکل دادن ورق های فولادی ساخته می شوند.
- پروفیل های نوع ۳ نیز پروفیل های مرکبی هستند که از اتصال قطعات فولادی سرد و گرم ساخته می شوند.
انواع روش تولید از طریق فرایندهای گوناگون | مشخصات آن |
فرآیند نورد گرم | ابتدا شمش فولادی را حرارت می دهند و سپس با فرآیند کشش و فورمینگ به آن شکل می دهند و در نهایت به شکل پروفیل قوطی تولید می شود. |
فرآیند نورد سرد | در این فرایند به وسیله خم کاری و پرس کاری لوله را به پروفیل تبدیل می کنند. معمولا از این نوع پروفیل درسقف کاذب، تیرهای تکیه گاه، چارچوب و ساختمان سازی استفاده می شود. |
پروفیل سبک چیست؟
پروفیل سبک، قوطی سبک یا پروفیل مبلی از ورق نورد سرد یا ورق روغنی ST12-14 و با ضخامت کمتر از 2 میلیمتر ساخته میشود. در ساخت پروفیل سبک از دو استاندارد متفاوت EN 10 219-2 و DIN 2394 استفاده میشود. مهمترین پروفیل سبک، قوطی مبلی است که در صنعت کاربرد بسیاری دارد.
نکته قابل توجه که موجب تفاوت پروفیل سبک و سنگین می شود؛ این است که به صورت علمی ضخامت زیر 2 میلیمتر پروفیل سبک محسوب میشود؛ اما از آن جایی که بعضی شرکتها از پروفیل 2 میلیمتری نیز برای ساخت قطعات صنعتی استفاده میکنند، به شکل عامیانه ضخامت 1/5 میلیمتر برای تقسیمبندی پروفیل سبک و سنگین در نظر گرفته میشود.
ویژگیهای پروفیل سبک
پروفیل سبک در صنعتهای مبلمان و صندلی، کانتینر، خودروسازی، اگزوز، دوچرخهسازی، لوازمخانگی و… کاربرد بسیاری دارد. پروفیل سبک به دلیل ویژگیهای بی نظیری که دارد بسیار پر استفاده است که از میان آنها میتوان به وارد زیر اشاره کرد:
- کیفیت سطحی عالی و یکنواخت
- قابلیت آبکاری
- قابلیت جوشکاری پروفیل سبک
- تنوع وزنی
- قابلیت شکلگیری مناسب
- دارای ابعاد گوناگون
- ظرافت و دقیق بودن طول، عرض و ضخامت (به دلیل استفاده از فرایند کشش سرد)
تفاوت پروفیل و قوطی سبک و سنگین از لحاظ کاربرد!
انواع پروفیل و کاربرد آنها | |
نام پروفیل | کاربرد |
تیرآهن | صنعت ساختمانسازی مثل تیر و ستون وال پست |
انواع ورق با ضخامتهای مختلف | صنایع ماشینسازی و ساختمانسازی مثل ساخت ستون به صورت باکس |
پروفیلهای مربع و مستطیل با مقاطع کوچک (قوطی) | نردههای فلزی برای بالکنها در و پنجره منازل کناره راهپلهها نردهکشی اطراف دیوارهای کارخانهها و زمینهای محصور شده نرده پیاده روها و خیابانها |
پروفیلهای مربع و مستطیل (قوطی) با مقاطع بزرگتر (ستونی) | صنعت و ساختمانسازی ساختن ستون و اسکلت فلزی ساختمانها صنایع خودروسازی ساختن شاسی تریلرها و نفتکشها |
پروفیلهای قوطی مربع | ساختن پایه میز و صندلی |
پروفیل Z شکل | پوشش سقف سالنهای بزرگ مانند سالن ورزشی، انبار، سوله و پارکینگ |
پروفیلهای نبشی | ساختن چهارچوب درهای بزرگ آهنی ساختن انواع قالبهای فلزی در ماشینآلات |
ناودانیهای کوچک | در کرکرهای مغازهها |
پروفیل سنگین چیست؟
پروفیل سنگین مربع و مستطیل شکل است و از ضخامت 1/5 میلیمتر به بالا و از ورق سیاه یا همان نورد گرم ساخته میشود. اصولا پروفیل سنگین به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم می شود. پروفیل سنگین تحمل وزن بالایی دارد، بنابراین از این قطعه در کارهایی که قرار است به قطعات نیروی زیادی وارد شود استفاده می کنند.
به طور کلی پروفیل سنگین بر اساس ضخامتی که دارد، مصارف گوناگونی دارد. به طور مثال از پروفیل های ضخیم تر برای ساخت دستگاههای صنعتی و شاسی ماشینآلات سنگین استفاده می شود و پروفیل های سنگین با ضخامتی نازک تر در مصارف ساختمانی هچون قوطی و ستون پنجره کاربرد دارد و کاربرد آن موجب ایجاد فرق پروفیل سبک و سنگین با یکدیگر شده است. تفاوت پروفیل و قوطی سبک و سنگین از نظر ضخامت به راحتی قابل درک می باشد.
در واقع هر چه محصولات ضخامت کمتری داشته باشند و نازکتر باشند قیمت بالاتری دارند اما از آن جایی که برای محاسبه قیمت پروفیل معیار وزن در نظر گرفته میشود، قیمت پروفیل سنگین بیشتر از پروفیل سبک است. جوشپذیری عالی، مقاومت خمشی و پیچشی، سختی سطوح و جوشپذیری مناسب از بارزترین ویژگیهای پروفیل سنگین است.
مهم ترین تفاوت پروفیل و قوطی سبک و سنگین
بر اساس توضیحاتی که بالاتر داده شد فرق پروفیل سبک و سنگین 4 مورد بارز دارند که در ادامه به صورت خلاصه و تیتروار به آنها اشاره میکنیم.
- پروفیل سبک با ورق سرد یا همان ورق روغنی و پروفیل سنگین از ورق سیاه ساخته میشود.
- پروفیل سبک از ضخامتی با کمتر از 2 میلیمتر شروع میشود اما در پروفیلهای سنگین ضخامت بالای 2 میلی متر است.
- قیمت پروفیل سنگین و سبک همیشه عکس همدیگر است و معمولا پروفیل سنگین گرانتر از پروفیل سبک است.
- از پروفیل سبک زمانی استفاده میشود که چندان نیازی به مقاومت و تحمل بالا در سازه وجود ندارد اما از پروفیل سنگین برای تحمل بار و نیرو بالا و دقیقا در مواقع برعکس پروفیل سبک استفاده میشود.
قیمت پروفیل سبک و سنگین؛ فرق پروفیل سبک و سنگین از نظر رنج قیمتی!
قیمت پروفیل و قوطی سبک براساس اندازه، متریال استفاده شده در تولید، کیفیت و شرکت تولید کننده و کشور سازنده(برند) و میزان وزن آن تعیین میشود. البته نباید فراموش کرد که محاسبه وزنی پروفیل تابع قیمت جهانی ارز، هزینه انرژی کارخانه ها، تعرفه گمرک، ابعاد، نوع و کیفیت ورق و قیمت ورق نورد سرد است.
در ایران با توجه به نوسانات قیمت ارز و میزان موجودی انبار، قیمت پروفیل های سبک و سنگین روزانه بعضا لحظه ای تغییر می کند. پروفیل سبک از پروفیل سنگین وزن بیشتری دارد اما به لحاظ طولی پروفیل سنگین طویل تر است و همین مسئله ثابت میشود که به لحاظ قیمتی، بعضا پروفیل سنگین گران تر باشد. اما در حال حاضر قیمت پروفیل سبک از پروفیل سنگین بیشتر است به این دلیل که موجودی پروفیل سبک در بازار کمتر است. قیمت این دو نوع محصول یکی از مهم ترین تفاوت پروفیل و قوطی سبک و سنگین است.
اگر می خواهید از آخرین قیمت انواع آهن آلات مطلع شوید و یا قصد خرید پروفیل سبک را دارید؛ کافی است با شماره تلفن 02188243300 تماس بگیرید.
قوطی چیست؟
قوطی نوعی پروفیل فلزی با مقطع مربع و مستطیل شکل و در عین حال تو خالی است که در صورت استاندارد بودن با عنوان Hollow Structural Sections (HSS) نیز شناخته می شود. بالاتر به شما گفتیم که قوطی یکی از پرکاربردترین قطعات فلزی و پروفیل است. در این را به اشتباه به قوطی، پروفیل می گویند؛ در صورتی که پروفیل اشکال و ابعاد مختلفی دارد و بسیار گسترده تر است و قوطی صرفا یکی از انواع پروفیل محسوب می شود. میلگرد سبک و سنگین نیز با قوطی آن متفاوت است.
کاربرد قوطی پروفیل سبک و سنگین
قوطی کاربردهای بسیاری دارد که از میان آن ها می توان به شاسی تریلرها و نفتکش ها، ساخت ستون و اسکلت فلزی، باربند، اتاق ماشین های سبک و سنگین، سایه بان ساحلی، تابلوهای تبلیغاتی، آلاچیق، ایستگاه های اتوبوس و سلامت، استراکچرها، یدک کش ها، تخت خواب های فلزی، انواع جالباسی، تابلوهای راهنمایی رانندگی، انواع مبلمان و پایه میز اشاره کرد.
تفاوت پروفیل و قوطی در چیست؟
پروفیل و قوطی مقاطعی هستند از جنس استنلس استیل یا فولاد که در صنعت های مختلف همچون ماشین سازی، ساختمان سازی و … کاربرد دارند. بالاتر به شما گفته بودیم که پروفیل را می توان در اشکال مختلفی همچون تیرآهن، نبشی، ناودانی، میلگرد، هاش و غیره یافت. همچنین در این مطلب گفتیم که پروفیل در ابعاد و اندازه های مختلف تولید می شود که ابعاد یکی از شاخصه های قیمت گذاری بر روی این کالا محسوب می شود. شما برای اطلاع بیشتر در مورد فرایند ساخت آن می توانید به مقاله “تولید قوطی پروفیل” مراجعه کنید.
اما عده ای بر این باور هستند که قوطی همان پروفیل است، در صورتی که این دو سازه هایی متفاوت هستند که در ادامه ما شما را با فرق پروفیل و قوطی آشنا می کنیم.
- پروفیل و قوطی در نوع ترکیبات شیمیایی با هم متفاوت هستند و این اصلی ترین فرق بین آن هاست.
- همان طور که مشخص است هر ترکیب شیمیایی سبب خاصیت های متفاوتی می شود که در این بین پروفیل و قوطی نیز در خاصیت های فیزیکی میزان انعطاف پذیری، خاصیت کششی، میزان تحمل فشار و وزن با یکدیگر فرق دارند.
- از دیگر فرق های پروفیل و قوطی می توان به نوع استانداردهای آن ها اشاره کرد. چراکه هر استانداردی نشان دهنده ویژگی های خاصی است. که در ادامه جدول وزنی استاندارد هر کدام را برای شما نمایش داده ایم.
- تمامی مواردی که بالاتر ذکر شد سبب ایجاد تفاوت قیمت بین پروفیل و قوطی ایجاد می کند که این نیز یکی از فرق های آن ها محسوب می شود.
خرید و قیمت پروفیل سبک ساختمانی
ما در این مطلب به شما گفتیم پروفیل چیست و در خصوص پروفیل سبک و سنگین و ویژگیهای آن ها برای شما توضیح دادیم. همچنین در ادامه به کاربرد انواع پروفیل سبک و سنگین پرداختیم و در خصوص پروفیل سنگین گفتیم. در آخر همین مطلب تفاوت پروفیل و قوطی سبک و سنگین را برای شما بازگو کردیم و به قیمت فعلی پروفیل سبک و سنگین روش های خرید آن پرداختیم. در ضمن به صورت پراکنده در خصوص انواع پروفیل ساختمانی، روش تولید پروفیل و فرق پروفیل و قوطی صحبت کردیم. شما برای خرید اینترنتی و اطلاع از قیمت پروفیل ساختمانی می توانید به فروشگاه اینترنتی کلیدآهن مراجعه نمایید.
سوالات متداول
کاربرد انواع پروفیل چیست؟
صنعت و ساختمانسازی ساختن ستون و اسکلت فلزی ساختمانها صنایع خودروسازی ساختن شاسی تریلرها و نفتکشها
مهم ترین تفاوت پروفیل و قوطی در چیست؟
پروفیل و قوطی در نوع ترکیبات شیمیایی با هم متفاوت هستند و این اصلی ترین فرق بین آن هاست.